6.9.2011

Smacznego

Aina lusikallinen enemmän sokeria ja suolaa. Enemmän rasvaa. Nyt puhutaan puhtaasta ihrasta, eikä mistään kevyttuotteista.

Lompakon lisäksi on hyvä olla mukana sanakirja kauppaan mennessä. Lihahyllyllä on vietetty iltaa sanakirjaa selaten. Maitorahkaa en ole löytänyt kovasta yrittämisestä ja sanakirjasta huolimatta. Kaurahiutaleita kuitenkin.

Ainiin, ostin itselleni englanti-puola sanakirjan kirjakaupasta 1,5 eurolla. Ilman opiskelija-alennusta kirja olisi maksanut 2 euroa! En edes omista vielä opiskelijakorttia, mutta ehkä puolan kielen sökeltäminen auttaa asiaa ja vakuutinhan minä saavani opiskelijakortin heti, kun yliopisto alkaa.

Maitobaari: jäänne Puolan sosialismin ajalta. Pelkistettyä ja edullista ruokaa pelkistetyssä ympäristössä. Kaksi smetanalla kuorrutettua kana-porkkana -täytteistä pannukakkua noin 2 euroa. Haarukka ja veitsi maksavat erikseen. Muoviset sellaiset.

Lähden tästä paistamaan neljä kertaa edullisempia kanafileitä asuntolan keittiöön, josta löytyy yksi hana ja kaksi pöytähellaa, joista toinen ei toimi. :)

4 kommenttia:

  1. Höh, minä yritin eilen kommentoida, mutta se ei jostain syystä mennyt läpi.

    Joka tapauksessa ihana kuulla, että olet hengissä ja että fernando ja alfonso eivät ole vielä kaapanneet sinua mukaansa. Kätevä kun voi täältä kuikuilla kuulumisiasi, kun ei sinua ole fb:ssä näkynyt (yllätys!). :)

    Tsirp tsirp ja tui tui,
    Tiina

    VastaaPoista
  2. Onneksi meni läpi tällä kertaa!
    Ihana kuulla sinusta, olenkin vähän miettinyt, että olisipa sinulla jo skype, niin viikonloppukäkätys voisi jatkua siitä mihin se jäi!

    VastaaPoista
  3. Etsipä rahkaa nimellä serek. Parasta rahkaa on mun mielestä rasvainen ja muistaakseni hieman jogurttia sisältävä Serek Poznanski. Aivan loistavaa tavaraa ja herkkua esim. mansikoiden kanssa. Ainakin Piotr i Pawel -supermarket myy Poznanskia.

    VastaaPoista
  4. Itseasiassa ostin serekiä kerran, mutta tuntui hölmöltä syödä tuotetta, jota ei täysin tunnista sellaiseksi kuin sen odottaisi olevan. Pahaahan se ei ollut, mutta ei siitä voinut oikeastaan nauttiakkaan, kun ei tiennyt, mitä tarkalleen suuhunsa laittoi.

    Kiitos valistuksesta ja vinkistä!

    VastaaPoista