24.10.2011

Franek!

On aika hieman ylistää Varsovaa ja sohvasurffausta. Varsova ylitti odotukseni, enkä voi todellakaan liittyä laajaan joukkoon, joka kehoittaa välttämään Varsovaa turistikohteena, koska Varsova on ruma ja siellä ei ole mitään nähtävää. Voi, Varsovassa on vaikka kuinka paljon nähtävää, kun ei jää pyörimään ydinkeskustaan. Uskon myös, että Varsovan voi kokea parhaiten sohvasurffaamalla. Tuntui, kuin olisi päässyt kurkkaamaan Varsovan turistikortin toisellekin puolelle.  Pääsimme tutustumaan kaupungissa asuviin nuoriin ihmisiin sekä paikkoihin, joihin tuskin olisimme menneet ilman enemmän tai vähemmän paikallisten ihmisten suosituksia ja kehoituksia.

Sohvasurffasin virolaisen ja saksalaisen tytön kanssa kahden nuoren naisen kotona. Parempia emäntiä tuskin maa päällään kantaa. Meistä pidettiin hyvä huoli, varsinkin ruokahuollollisesti. Sillä aikaa, kun me painelimme pitkin Varsovaa, emännät paistoivat meille pannukakkuja, ja kun tulimme iltaisin takaisin, emännät ystävineen viihdyttivät meitä ja tarjosivat enonsa valmistamaa kvitteni- ja luumuviinaa. 

Kolme päivää kuluivat niin kovin nopeasti.


How to spot a tourist?
Lahja Neuvostoliitolta Puolan kansalle
Flea market

Wilanów Poster Museum
 

2 kommenttia:

  1. Sohvasurffaukseen jää liian helposti koukkuun, niin kivaa se on! :)

    VastaaPoista
  2. Joo! Mietin, että pitäisikö itsekin luoda profiili. En enää lainkaan mieti, miksi olet ylistänyt ja suositellut surffaamista!

    VastaaPoista