14.11.2011

Puolan parasta Zapiekankaa

Millainen ilmaisia turistikierroksia järjestävä organisaatio se semmoinen on, joka aloittaa oman turistikierroksensa mustamaalaamalla toista, paljon laajemmin toimivaa organisaatiota? Aion jatkossa pitäytyä Sandemans New Europen järjestämissä kierroksissa, joissa keskitytään itse asiaan, eikä vilkuilla viidentoista minuutin välein kelloa. Pääsen onneksi nauttimaan Sandemans New Europen kierroksesta jo tällä viikolla.

Krakova oli kaunis ja rauhallinen. Wawelin kuninkaallinen linna oli upea. Niin sisältä kuin ulkoakin, mutta erityisesti linnan sisus sai sanattomaksi. Linnan huoneet ja salit olivat niin raskaasti sisustettuja, että niitä katsellessa hengästytti. Koska tyhmä turisti on aina tyhmä turisti, kuvaaminen oli kokonaan kielletty. Suuri sääli, mietin minä linnan myymälän korttivalikoimaa jälkikäteen selaillessani. Oleellisempaa oli myydä kortteja, joissa oli kuninkaallisia pressopannuja.

Puolassa vietettiin itsenäisyyspäivää 11.11. Torilla sain toiseen käteeni Puolan lipun ja toiseen kansallislaulun sanat nuotteineen, näin päivällä lippukulkueen ja kuulin illalla kuoron laulavan.



Kolme yötä hostellissa maksoi yhteensä 18 euroa ja junaliput maksoivat yhteensä alle 14 euroa. Olisi törkeää olla matkailematta.

2 kommenttia: