21.1.2012

Viekas Praha

Polskibus vei minut Prahaan viideksi päiväksi. Prahassa olisin viihtynyt toisetkin viisi päivää. Hostellilla ja ilmaisella turistikierroksella tuntui, kuin vaihtovuosi olisi alkanut uudestaan alusta. Niin paljon uusia kasvoja ja kysymyksiä ja tarinoita ja toimintaa. Vielä kotimatkallakin Puolan halki sain seuraa puolalaisesta koripalloilijasta. Se oli hauska kotimatka se.
Mistä erottaa ujon skandinaavin ja sosiaalisen skandinaavin? Ujo skandinaavi tuijottaa keskustellessaan omia kenkiään ja sosiaalinen tuijottaa keskustellessaan kuuntelijan kenkiä.

Yliopiston luennoitsijat eivät kiirehtineet julkaisemaan koe- ja esitelmäpäivämääriä joulukuun aikana. Kun vihdoin sain tietää, miten tammikuu etenisi, syöksyin varaamaan itselleni matkoja ja hostellia Prahaan.
Hurjan täsmällinen kun matkaan lähtiessäni aina olen, en ollut tapani mukaan miettinyt miten pääsisin bussiasemalta hostellille. Turisti-infon mies sanoi, että pitää ottaa metro, koska hostellille kävely on vaarallista. Minä kysyin, että miksi. Mies meni vaikeaksi ja sanoi, että sää on huono kävelyyn. Hah. Kello oli kahdeksan illalla, ja minä päätin mennä metrolla, olihan sää niin kovin huono ;)






Minä nyin itseäni eteen, sivulle, taakse ja viistoon. Prahassa on paljon yllättäen päättyviä teitä ja nurkan takana lymyileviä umpikujia.
Museum of Communism sai nielemään kyyneleitä.
Korunat saivat laskupään pyörälle.
Hostellikaverit saivat nauramaan. Ja tekemään hölmöjä diilejä. Ja osallistumaan vodkaa & suolakurkkuja -iltaan.






3 kommenttia:

  1. Taisi olla hyvä reissu? Semmoinen fiilis postauksestasi välittyi. :)

    Itä-Euroopassahan paikalliset aina varoittelevat ulkomaalaisia, miten vaarallista heidän maassaan on. Jopa Poznanissa minua aina kehotettiin varovaisuuteen. En kuitenkaan koskaan ole kokenut oloani turvattomaksi vanhassa itäblokissa; Helsingin yössä on paljon kuumottavampaa. :D

    VastaaPoista
  2. Reissu oli hurjan hyvä!

    Itse en millään totu tähän varoittelukulttuuriin. Prahassa moni kehoitti varovaisuuteen, mutta itse koin, että olen turvassa. Sen sijaan en kokenut, että voisin olla huoletta siitä, ovatko tavarani turvassa. Pitkästä aikaa pidin laukun hihnoista tiukemmin kiinni.

    VastaaPoista
  3. Prahahan on pahamaineinen taskuvarkaistaan. Tiedä sitten, mikä on tilanne tällä hetkellä, mutta varovaisuus tavaroiden suhteen on aina paikallaan.

    Jos nyt mullekin jotain on sattunut, niin Sarajevon ruuhkaratikassa vietiin kännykkä kameralaukusta. Oli kyllä taitava varas. Vieläkään en käsitä, miten se tyyppi pääsi ensin laukan läpän alle ja sai sitten vetskarin auki mun huomaamatta...

    VastaaPoista